Title Image

Dilek Oluklu- Yaratıcı Facebook CV

Dilek Oluklu- Yaratıcı Facebook CV

 

Yaratıcı CV örnekleri paylaşırken çoğunlukla yurt dışından örnekler veriyoruz. Bugün sizlere son derece başarılı, emek isteyen bir CV örneği tanıtıyor olacağım. Dilek Oluklu’nun hazırlamış olduğu CV oldukça başarılı ve istediği işi kapmasında çok büyük rol oynamış. Fark yaratan, emek veren, kafa patlatan kazanıyor.

 

 

Dilek Oluklu’nun hikayesi aslında 2012 yılının mart ayında başlıyor. Üniversitede iken Project House’un yöneticileri Serhat Akkılıç ve Cüneyt Devrim’in konuşmacı olarak katıldığı bir seminerde twitter üzerinden ilk adımı atmış. Sosyal medyanın gücü yine ortaya çıkıyor…

 

Ayrıca Dilek’in sihirli kelimelerini de atlamamak lazım: “What can I do?”/ “Ne yapabilirim?” Sıradan bir CV yollamak yerine düşünmüş ve şimdi anlatacağım CV’yi hazırlayıp, paylamış.

Facebook üzerinden hazırladığı CV için öncelikle bir facebook hesabı açmış ve profini oluşturmaya başlamış. Ve arkadaş listesine kendisini tanıyan, daha doğrusu Dilek ile ilgili anlatacak hikayesi olan 100 kişiyi eklemiş, sonrasında “What can I do?” albümünde kendisini en iyi şekilde anlatacak 100 fotoğraf ve 100 yorum… Bu 100 yorumu Dilek’i tanıyan arkadaşları, ailesi, hocaları, çalışma arkadaşları yazmış.

100 arkadaş, 100 fotoğraf ve 100 yorum bittikten sonra Project House’a Facebook linkini ulaştırmak istemiş ama yetersiz kalacağını düşünerek “What can I do?” / “Ne yapabilirim?” diyerek çok daha yaratıcı bir şey bulmuş. Facebook profilini ajansla paylaşıp katalog / kitap olarak hazırlandıktan sonra Project House’a kargolamış. Sonrasında iş görüşmesine davet edilmiş ve sonrasında işe başlamış.

Dilek’i çok tebrik ediyorum ve umarım sizlere de ilham kaynağı olabilir. CV öyküsünü paylaşmama olanak verdiği için ayrıca kendisine çok teşekkür ederim.

 

 


 

 

 

Aydan Çağ Aydın

aydan@aydancag.com
3 Yorum
  • NİL

    26 Haziran 2012 at 14:50 Cevapla

    Dilek Hanım’ın Cv’si kendi alanında başarılı kabul edilebilir;bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.
    CV konusuna gelince;
    2 sayfa Emek verilmiş,Anlaşılır,Ayrıntılı,Eksiksiz hazırlanmış CV’yi okuyamıyorlar. Yenibiriş,kariyer.net sayfalarında ki ilanlara cevap verilmiyor ya da Ekim 2007 de başvurduğum bir ilana Haziran 2012 de cevap vermeyi uygun görüyorlar.
    Ankara’ya 5* lı bir otele iş görüşmesi için gittim;CV de yer alan sertifikalarım için
    ”BU SİZİN HOBİNİZ GALİBA” diyerek alaylı bir uslup takınmıştı.
    Geçen hafta yine Ankara da 5*lı bir oteli aradım,CV göndermek için.İnsan Kaynakları Müdürü kim? dedim.
    Resepsiyonist:VEHBİİİİ dedi.(Aslında VEHBİ BEY)diyecekti/demesi gerekiyorken dili sürçtü galiba

    Konu CV;Fakat CV OKUYABİLEN,ANLAYABİLEN,DEĞERLENDİREBİLEN KİŞİ SAYISININ YETERSİZLİĞİ;İŞİNİN EHLİ OLMAYAN KİŞİLERİN TURİZM VE OTELCİLİK SEKTÖRÜNDE VAROLMASI.
    Türk Kahvesi pişirmesini bilmeyen kişilerin otelde Barmen/Barmaıd,Yiyecek-İçecek Müdürü olması
    Hayatında oda temizlememiş kişilerin Executıve Housekeeper olması…….

    • Erkan

      6 Eylül 2012 at 09:55 Cevapla

      Bravo Nil Hanım,

      Yukarıda anlatılan, milyonlarca olumusuz örneğin içinde bir tane olumlu örnek olarak sadece tesadüf olabilir, yani Dilek Oluklu yaratıcı zekayı görebilen kişilere denk gelmiştir.

      Dediğiniz gibi adamlar CV’yi okuyup doğru bile anlamıyorlar. Bir firma 1 sene boyunca aynı ilanı mı verir? Bu firma kimseyi aramıyordur aslında ya da aradıkları kişi yeryüzü üzerinde mevcut olmayıp ulaşım problemi sebebi ile dünyada çalışmayı tercih etmemektedir.

    • MFAlagoz

      27 Ocak 2015 at 12:14 Cevapla

      Nil Hanım,

      Yeteri kadar açık olan bir yorum. Ve buna örnekler ekleyerek konuyu bulandırmak istemem. Yerinde tespitler için teşekkürler.

      6 ay önce yetersiz görülmem nedeniyle ters düşerek ayrıldığım firmaya, benim yerime getirilen çalışan geçtiğimiz günlerde firma içi bilgisayarlar da değişiklik sağlanması adına gerekli şifreyi bana sordu. Yani yetersizliğimi düşündükleri benim kurduğum sistem, müdahale olmadan 6 ay idare edebiliyormuş.

      Bu memlekette “ne iş olursa yaparım” diyen arkadaşlar ve “Ben bunu ucuza çalıştırırım” diyen patronlar olduğu sürece kaderimiz budur.

      Saygılar.

Bir Yorum Yaz