Türkçe Dergiler 1
İnsan kaynakları alanı yönetim ve organizasyon uzlanım dalına girdiğinden dolayı bugün ağırlıklı olarak yönetim ve organizasyon alanı yazı barındıran dergileri paylaşıyor olacağım. Sonraki yazılarımla da muhasebe, finans, üretim, satış, pazarlama alanlarına dair dergi isimlerini paylaşacağım. Bugün bahsediyor olduğum dergilerin bir kısmında diğer alanlarla ilgili yazıları bulmakta mümkündür. Ayrıca dergileri akademik (hakem heyeti olan) ve akademik olmayan dergiler olarak sınıflandırdım. Umarım ilginizi çeker : ) Daha çok kitap, dergi ve blog okuyalım ricası ile dergilerin isimlerini sunuyorum:
Akademik Olmayan Prestijli Dergiler
1) ALTI SİGMA FORUM DERGİSİ:2004 yılından beri yayımlanmaktadır. Derginin sahibi Akın Polat’tır. Her sayıda, kapak konusu olarak, Altı Sigma Metodolojisini kullanan bir Türk kuruluşunun uygulamalarına yer verilmekte ve Türkiye’deki akademik çevrelerin araştırma ve makalelerini yayımlamaktadır.
2) CAPITAL: Aylık olarak çıkan dergi 20 yıldan beri yayımlanmaktadır. Derginin yayın direktörü Rauf Ateş’tir. Yönetim, İnsan kaynakları, ekonomi, finans, pazarlama vb. bir çok alanda yazılar barındırmaktadır.
3) HR DERGİ: 1996 yılında yayın hayatına başlamıştır. Harvard Business Review ile işbirliği yapmıştır. HR Dergi okurları her ay, HBR’den seçilen; liderlik, yönetim ve iİnsan kaynakları konularındaki makaleler ile buluşma fırsatı bulmaktadır. Derginin genel müdürü Alper Toper’dir.
4) INFOMAG: Aylık bir dergi olan Informag 10 yıldır yayınlanmaktadır. Derginin hedef kitlesini, başta orta ve üst düzey yöneticiler olmak üzere iş dünyasının tüm ilgilileri oluşturuyor. Bununla birlikte iş dünyasına ışık tutan, geleceğe yönelik öngörü oluşturmaya yönelik bir yaklaşım benimseyen yüzüyle Infomag, geleceğin yöneticileri olacak üniversite öğrencilerinin de tercihi haline geliyor.
5) PY (POPÜLER YÖNETİM) DERGİSİ: PERYÖN olarak bilinmektedir. 2 ayda bir çıkmaktadır. Türkiye Personel Yönetim Derneğinin(PERYÖN) çıkarmış olduğu bir dergidir. Tirajı 5.000dir. Dergisi’nin vizyonu; sadece insan kaynakları profesyonellerinin değil, insan yönetimine gönül verenlerin okuyup yararlanacakları bir başucu yayını olarak belirlenmiştir. Türkiye ve dünyada, insan kaynakları, yönetim, kişisel gelişim, eğitim, pazarlama,teknoloji gibi insan yönetimini ilgilendiren konularda dosyalar, röportajlar, haberler ve araştırmalarla bugünün ve yarının gündemini takip ediyor.
6) KAYNAK DERGİSİ: Prof. Dr. Acar Baltaş ve eşi Prof. Dr. Zuhal Baltaş dergiyi çıkartıyor. En son 45. sayısı çıkmıştır.
7) KURUMSAL YÖNETİM DERGİSİ: Türkiye Kurumsal Yönetim Derneğinin dergisidir. 3 ayda bir ücretsiz yayımlanır.
8)CEO’S: Üst düzey yöneticilerin iş ve yaşam dergisidir. 11 yıldır yayımnlanmaktadır. Aylık yayınlanan yönetim dergisidir. CEO’s ekibi, tepe noktasındaki yöneticilere yönelik olarak hazırladığı bu yayında, onların yoğun iş tempoları sırasında takip edemedikleri bilgileri rafine ederek sunuyor. Yönetim kavramının farklı pencerelerden incelenmesi, yöneticilerle röportajlar, konferans ve zirve haberleri, başarı öykülerinin yanısıra; bir üst düzey yöneticinin yoğun tempolu çalışma hayatına renk getiren şehirler, kültürler, efsaneye dönüşmüş insanlar, içki dünyasında yolculuk ve daha niceleriyle keyif ve bilgi sentezini oluşturmak CEO’s Dergisi’nin yapıtaşını oluşturuyor.
Akademik Olan Prestijli Dergiler
1) İŞ-GÜÇ: Cilt:7 Sayı:1’den (Ocak 2005) itibaren hakemli bir elektronik dergidir. Derginin editörü Doç. Dr. Aşkın Keser’dir. Endüstri iİlişkileri ve insan kaynakları dergisidir.
2) TODAİE – TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ: Türkiye’de yönetim alanında “en uzun ve kesintisiz” yayımlanan süreli yayın niteliğini taşımaktadır. 1965 yılında, iki ayda bir yayınlanan Amme İdaresi Bülteni, 1968 yılında Amme İdaresi Dergisi’ne dönüşmüştür. Türkiye’de Siyasal Bilgiler / İktisadi ve İdari Bilimler alanında SSCI’de taranan ilk ve tek dergidir. 1968 yılından bu yana devamlı ve düzenli aralıklarla yayımlanmaktadır. Dergi yılda dört kez çıkmakta ve yılın son sayısında dizin yayınlanmaktadır. 2000 yılından buyana TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı ve IIAS-EGPA tarafından taranan derginin, 2007 yılından başlayarak TODAİE’s Review of Public Administration adıyla İngilizcesi yayınlanmaya başlamıştır.
3) YAD – YÖNETİM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ: Yönetim Araştırmaları Dergisi, mart ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. Başkent Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından çıkartılır. Başkent Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal derginin sahibidir.
4) İÜ YÖNETİM DERGİSİ: 20 yıldan beri 4 aylık dönemler halinde yılda 3 kez yayımlanan süreli bir dergidir.
5) TİSK AKADEMİ: 6 yıldan beri yayımlanmaktadır. Sahibi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu adına Tuğrul Kutadgobilik’tir. Yılda iki kez Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından yayınlanan hakemli bir dergidir.
6) BUSINESSWEEK TÜRKİYE: McGraw-Hill şirketler grubunun yayınladığı ve dünyanın en popüler iş dergilerinden biri olan BusinessWeek’in Türkiye edisyonu BusinessWeek Türkiye, 29 Kasım 2005’te Infomag Yayıncılık tarafından hayata geçirildi.
7) İKTİSAT İŞLETME VE FİNANS: Alanı işletme, finans ve iktisat olan dergi, aylık yayımlanmaktadır.
dergi
9 Nisan 2014 at 17:06Paylaşımınız için teşekkürler. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin!
Aydan Çağ
11 Nisan 2014 at 20:59Çok teşekkür ederim 🙂